[idiot]

octombrie 14, 2012

rebeliune fara cauzalitate

Filed under: delir — Pœtrip @ 05:04

nu ma mira deloc ce s-a intamplat in romania cu conducerea icr. nu e vorba ca cei mai multi oameni sunt atat de prostiti si spalati pe creier pana la imaculat incat sunt manipulabili cu cele mai simple metode. am observat cu groaza ca un om poate fi influentat sa-si formeze o „idee” despre ceva doar prezentandu-i-se un simplu montaj din doua filme total diferite. sa spunem ca ii aratam o secventa cu un copil care plange si apoi alta secventa cu mickey mouse dansand. reactia omului va fi „iaaaataaa cum danseaza michi maus in timp ce COPILUL PLANGE!?”

nu e vorba ca orice om poate fi pus intr-o postura buna sau proasta in functie de ce efect se doreste. tot din montaj, orice om din lume poate fi facut sa para cel mai prost om din univers sau cel mai destept – si asta doar cu materialul filmat cu el personaj principal intr-un interval de doar 8 ore. selectam secventele in care se scarpina in nas, in care se impiedica de prag, in care scapa din mana tartina cu dulceata de visine in castronelul cu apa al pisicii, in care nu-si gaseste cheile care-s in buzunar, in care se pocneste peste fata incercand sa omoare un tantar – punem pe fundal Also sprach Zarathustra de Strauss si gata, tocmai am fabricat prostu satului. evident, daca selectam cadrul cu el sezand ganditor la fereastra fara sa aratam ca de fapt se uita la fetite de 12 ani, e suficient sa para convingator ca un om de un mare rafinament spiritual. aceasta dubla perspectiva o putem obtine cu orice om din lume. chiar si cu tine.

ne intrebam cum s-au ales patapievici, cartarescu sau plesu cu imaginea perimata si in acelasi timp sa fie popular orice specimen de panarama care a ajuns personaj „de succes” la teve doar pentru ca singurul crez pe care l-a avut a fost ignoranta si singura calitate ipocrizia? nu ne intrebam, pentru ca ne este groaza sa raspundem: asa meritam. pentru ca astia suntem, cu astia defialm. orice cultura puternica se impune peste o cultura slaba. daca ne plangem ca toata tara s-a „tiganit”, asta inseamna ca nu am avut chiar valoarea pe care ne inchipuim ca o avem. si suntem putini. ce mai, nu putem sa ne pacalim cu cercul de prieteni cu care rezonam in gandire pe facebook. cam astia suntem toti. asta e bula noastra. daca am fi mai multi, am sti si noi ce putere avem pentru ca am vedea efectul intalnirii noastre.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: