[idiot]

octombrie 13, 2011

nesfârșitul lumii

Filed under: muzica — Pœtrip @ 17:23

nu putem sa fim atat de speriati de bombe incat sa ne imaginam ca omul are puterea sa distruga chiar complet viata pe planeta asta. adica, se tot vorbeste ca amenintam echilibrul ecologic – si este adevarat – dar asta nu inseamna ca dupa disparitia acestui parazit lacom care este rasa umana, pamantul nu-si va recapata aerul curat, apa limpede, padurile dese. cata vreme pamantul se va situa inca la aceasta orbita ideala in jurul soarelui si cata vreme soarele nu va da rateuri, va exista viata pe terra. chiar si in situatia in care explodeaza simultan toate focoasele nucleare, viata nu va disparea complet de pe planeta noastra. chiar si in situatia in care toata suprafata pamantului va fi parjolita, marile si oceanele evaporate intr-un nor negru, va exista o crapatura adanca a gropii marianelor in care sporii vietii tot vor reusi sa tremure timid. dar asta este un scenariu prapastios, se stie ca sfarsitului lumii ii vor supravietui destule fiinte perfect adaptabile oricaror schimbari de mediu: gandacii, sobolanii si tiganii. unii dintre voi poate strambati din nas, altii poate radeti dar va asigur ca eu unul sunt convins ca nici sobolanii nici gandacii nu mi se par niste fiinte scarboase, mai ales in acest context in care vor fi fiintele care vor perpetua viata pe planeta. viata nu are standarde estetice, numai omul este agresat in profunzimile sclifoselii sale. cine stie, poate intr-o lume postapocaliptica urmatoarea civilizatie inteligenta va fi compusa din urmasi ai gandacilor. sau ai sobolanilor. sau ai tiganilor. care, daca veni vorba, vor fi raspunzatori de alt lucru maret de care noi nu am putea sa ne ocupam. da-i unui roman (sau francez, american, japonez) sarcina sa salveze cate ceva ce crede el ca este de valoare universala pentru dupa sfarsitul lumii. unii vor pune deoparte bani, altii cd-uri cu kituri pentru windows, altii viniluri cu simfoniile lui bach, altii se vor pune pe impachetat tablourile din luvru, altii colectia cotidianul. bietii de noi. uitam ca toate aceste lucruri nu au nicio valoare in lumea de dupa. tiganii in schimb, vor trece parleazul dintre lumi cu manile in buzunare. tot ce trebuie sa aduca, au la ei. mai bine zis, in ei. si se prea poate ca acea civilizatie umana sa considere dupa cateva sute de ani ca fiind folclor ancestral cateva melodii aduse cu urechea de cei ca ala care e pus pe youtube cantand black sabbath si „another brick in the wall” cu acordeonul. nimeni nu va sti de unde vin ele, si nici nu va conta. si, o vreme, muzica va fi din nou, gratis.

Reclame

5 comentarii »

 1. Teoria mea era nițel diferită: mă gândeam că o să supraviețuiască gândacii și chinezii.

  Comentariu de Noe Me — octombrie 13, 2011 @ 18:07

 2. de ce, ca-s mai mici? si pigmeii, las’ sa piara deci!

  Comentariu de Jdjot[ — octombrie 13, 2011 @ 18:26

 3. tziganii n-au cum sa treaca parleazul, ca dincolo de acel parleaz nu mai au ce fura… iar lautaria n-o sa le tina prea mult de foame, iar altceva nu stiu sa faca, ca doar de aia s-au „adaptat” vietii de parazitare sociala… asa ca mai multe shanse ii dau unui bastinas din padurile amazoniene sau unui negru bantu din tribul celor cu nasul roz, aia nici buzunare unde sa-si tina mainle n-au

  Comentariu de Luke — octombrie 13, 2011 @ 19:50

 4. Nu; pt. că mănâncă de toate și se înmulțesc repede/mult.

  Comentariu de Noe Me — octombrie 14, 2011 @ 11:56

 5. Câte una-n cap să-și găsească locul și ăi mari și ăi mai mici, apoi incălțăm opinci și om merge după mingi. Așa, să ne jucăm, să ne-mpăcăm, cu toții să cântăm, pe fluturi, furnici, gândaci să înălțăm. .. haideți bre voi ăștia care tot comentați, chiar n-ați înțeles că totul oricum e degeaba și tot ce poți face e să te bucuri de carapace? (fie ea pigmentată, colorată, deochiată, chiar dezbrăcată?)
  Hai că știu c-ați înțeles si defapt voi v-ați ales.

  Comentariu de danette — octombrie 16, 2011 @ 18:29


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: