[idiot]

Februarie 12, 2011

in tren

Filed under: delir — Pœtrip @ 16:04

„cred ca sta cam zece minute in craiova”

nu neaparat ceea ce a spus oana a fost amuzant, cat faptul ca a reusit sa pronunte aceasta propozitie cu o dictie perfect clara in timp ce se ruja pe buze, cuvintele si miscarea rujului pe gura fiind perfect concentrice dupa cum urmeaza: rujul a atins buzele exact in clipa in care oana a inceput sa vorbeasca apoi, intr-o miscare circulara efectuata din incheietura mainii, a efectuat conturul buzelor in forma de „O” – usor incordat pentru a putea rosti cuvintele, intr-o tuguiere parca putin mai exagerata – si a incheiat cercul desprinzandu-se de buze exact in clipa in care ultimul cuvant din fraza a fost pronuntat. totul intr-o bucla care nu a durat mai mult de patru-cinci secunde, dupa care mana s-a odihnit alaturi de chipul ei, pe care se citea o autocontemplare incantata senin de treaba bine facuta, cu toate celelelte trei degete in afara acelora care tin rujul deschise intr-un evantai chircit in felul elegant cu care asezam un ou de porumbel in echilibru pe varful unui creion. in aceasta pozitie a surprins-o explozia noastra de ras.

oana pleaca la wc si imediat apare controloarea: „legitimatiile de calatorie la control!”. si eu si cosmin ne fastacim, pentru ca biletele sunt la oana in portofel, nu stim ce sa spunem… „noi mai suntem cu cineva siii aaa nu avem acces la bilete” haha ce retard suna! asa ca, decat sa parem doi blegi, incep sa scotocesc in borseta oanei. a, uite portofelul. il deschid si caut biletele. iata-le. le intind controloarei, care le deschide in evantai in mana si se uita intrebator la noi: „trei? mai sunteti cu cineva?” iar noi in loc sa raspundem fara nici o urma de discretie „e la wc!” incepem sa mormaim si sa gesticulam cu degetele aratatoare inspre culoar, wc-ul de la extremitatea vagonului. controloarea priveste scurt si o vede pe oana care tocmai se intoarce din capatul coridorului „ah, baiatul?” eu cu cosmin ne uitam unul la altul, nu stim daca am auzit bine, ei! oricum nu conteaza. probabil controloarea are adanc inradacinata in cap conceptia ca fetele au parul lung iar baietii sunt tunsi scurt, deci nu merita sa o lamurim. oana intra in compartiment strecurandu-se pe langa controloare si brusc se intoarce pe varfuri si si izbucneste:

„da’ caldura!? caldura, nu dati?” (evident, mai mult ca sa ne confirmam ca nu trebuie niciodata sa mai platim bilet de tren. abia se taraie de la o gara la alta, e frig, nu e curent in priza, se aude un huruit la tine, ba nu, la tine sa aude, ba nu, la voi, e peste tot huruitul! nu-s nici macar perdele si te bate soarele in ochi si in plus te jupoaie cfr-ul de bani pentru un lux care de fapt e clasa a III-a in toata europa!)

controloarea ridica ochii din bilete si-i raspunde toata un zambet „da, am observat si noi ca sufla rece”. oana, dezarmata de acest suras se aseaza pe locul ei: nu se poate sa te enervezi din pricina conditiilor atunci cand ti se raspunde atat de calduros. abia dupa ce a  plecat controloarea si am putut sa-i explicam oanei scurtul nostru dialog, a inteles si ea ca iluminarea la chip a controloarei nu era o dovada de politete ci mimica ei in momentul in care a avut revelatia ca oana este fata si nu baiat.

Anunțuri

3 comentarii »

  1. întrebarea de bază: ce dracu căutaţi în craiova?!

    Comentariu de culmea — Februarie 15, 2011 @ 15:00

  2. trenul accelerat 1822 arad – constanta. noi am mers de la tg jiu la bucarest si voiam sa coboram in craiova ca sa cumparam ceva de baut. acuma, nu ma intreba ce dracu cautam in tg jiu sau in bucarest :)

    Comentariu de Jdjot[ — Februarie 16, 2011 @ 11:58

  3. *frumos.

    Comentariu de thecreatrix — Februarie 17, 2011 @ 15:16


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: