[idiot]

septembrie 22, 2010

această greață de migrație

Filed under: delir — Pœtrip @ 03:33

de ce se duc cand se duc

pasarile ne-calatoare

si mai ales unde?

iata intrebare!

se spune printre prietenii mei imaginari cum ca Gali Leo/Lei, cel care a constientizat jenanta realitate ca buricul universului nu e aici, a avut aceastra strasnica nastrusnica idee in timp ce spargea in dinti seminte de foloarea soarelui – si va avertizez, anecdota are valente de nodul lui macedon, oul lui columb, marul lui newton si baia lui arhimede. floarea de floare soarelui, dupa cum ii spune si numele, este o floare cu o atat de puternica obsesie heliofila incat este total dominata pe plan fizic si astfel a ajuns sa capete numele de floarea soarelui. isi rasuceste zi-lumina tulpina in transa ei de adulare a discului solar, atat de orbita incat nici macar nu remarca faptul ca suratele ei ii impartasesc fara nici o exceptie fascinatia deloc originala. fiecare dintre ele doreste sa fie ea aceea, Doamna Soare, cum ar veni pe romaneste. buuun. am uitat ce voiam sa spuuun. gata cu galileo. se stie ca dacii, mari producatori de miere de albine, foloseau pentru orientare in spatiu un sistem bazat pe atenta observare a roiurilor de albine, la randul lor mari producatoare de miere de albine, mai pricepute decat orice alte vietati de pe suprafata pamntului, fapt care i-a facut celebri pe daci inca dinainte de a deveni daco-romani, transformare de naravul careia au si fost cuceriti. cat despre albine, se stie ca sistemul lor de orinetare era bazat exclusiv corola florii de floarea soarelui. se pare, deci, ca pamantul cu daci, romani, dacoromani si romani cu tot nu se invarte in jurul soarelui ci in jurul florii de floarea soarelui. astfel, de la floarea de floarea soarelui, ajungem la problema pasarilor ne-calatoare. se spune ca pasarile calatoare pleaca in tarile calde atunci cand pleaca (plecarea, calatoria, sejurul si reintoarcerea pasarilor calatoare atunci cand pleaca in plin sezon se numeste migratie). buuun. am invatat la gradinita ca totul este relativ, in functie de sistemul de referinta: deci dintr-un anumit punct de vedere, nici pasarile calatoare nu pleaca nicaieri toamna, ci raman mereu aliniate cu soarele. este un motiv pentru care putem sa ne uitam la soare doar prin ciob afumat fara sa chioram pe loc de doua ori: daca nu ar fi fost luminos, incandescent si stralucitor nu am fi avut deloc nevoie de ochi.

Reclame

7 comentarii »

 1. e doar o greata, copilului nu-i place asa ca, sa nu ii dam..

  Comentariu de danette — septembrie 22, 2010 @ 18:52

 2. Ce chestie, la cateva zile am dat pe facebook stirea cu copiii cu ceafa pe spate, privind cocorii in plecare. Toamna, laitmotivul spicuirilor.

  Comentariu de andreimeszaros — septembrie 27, 2010 @ 07:31

 3. avenit avenit toamna
  Cu-ale sale mane ude…
  Doarme neavenita doamna
  Neasemuita, in somn nuda

  Comentariu de [idiot] — septembrie 27, 2010 @ 19:46

 4. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

  Comentariu de falvorotarybids — octombrie 12, 2010 @ 09:10

 5. buna ziua. as dori sa nutz fac o propunere comerciala decat daca dai tu o bere :D

  Comentariu de animal00 — noiembrie 9, 2010 @ 16:23

 6. ii las pe d’alde astia sa se faca singuri de cacat, de rasu curului

  Comentariu de [idiot] — noiembrie 9, 2010 @ 17:44

 7. ce-i dept sunt mai tare decat amuzanti. Nici robotii nu mai sunt ce erau cand eram noi mici.

  Comentariu de animal00 — noiembrie 16, 2010 @ 17:10


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: