[idiot]

iulie 19, 2009

[am deschis o carte]

Filed under: delir — Pœtrip @ 17:56

Nico: MAINE STII CA TREBUIE SA-I DAM 1 MILION JUMATE LUI ICSULESCU!
Smara: si de ce trebuie sa urli? Scrie intr-o agenda „maine trebuie sa-i dam lui icsulescu 1 milion jumatate”, citim maine si ii platim.
Nico: Pai DA, ca altfel ne taie curentu’
Smara: si lui pula! Noua ne taie curentu si lui isi taie sula! icsulescu pula-less-cu!

(discutie scurta pe care au avut-o la usa apartamentului, in timp ce unul tocmai intrase iar celalalt tocmai iesea. Eu raman tolanit pe salteaua din sufrageria lor. Citesc. „Cartea Viselor” – Jack Kerouac)

imediat dupa ce parcurg cele cateva randuri „despre” pe coperta, raman traznit descoperind ca metoda de scris a lui kerouac este aceeasi cu a mea: „proza spontana” – asezat la biroul de lucru (in cazul meu, in fata laptopului – la claviatura caruia tastez cu doua degete) si scris dintr-un suflu, fara a acorda atentie punctuatiei, ortografiei sau sintaxei. o autobiografie din perspectiva viselor scrise in graba imediat dupa trezirea din somn, inainte de a fi desteptat de-a binelea. personajele revin (eu cateodata visez ceea ce se intamplase inaintea, mult dupa sau urmarea imediata a unui alt vis precedent, care se continua de unde au ramas evenimentele cine stie in ce alta noapte din copilarie poate) legand aceeasi poveste, singura. notate inainte de a se topi in cotloanele ascunse ale subconstientului – blestemul trezirii cu ochii in lumina ferestrei, asa cum am scris si eu in legatura cu jurnalul viselor mele, fara sa stiu, fara sa-mi fie cunoscuta abordarea lui. metoda scrisului neincetat, in asa fel incat subconstientul sa vorbeasca in nume propriu si in forma proprie, o curgere unduioasa si neintrerupota, fara discriminare mentala. visul se ocupa doar de realitati, de CEEA CE ESTE, fara cenzura morala, fizica, geografica, logica sau de alta natura. oricine este interesat de visele sale ar trebui sa la noteze inainte sa dispara pentru totdeauna, zice Jack Kozonac.

daca „on the road” este un vis de-al lui kerouac iar eu traiesc calarind motocicleta la bordul careia secundarul sare din cadran, asta inseamna ca sunt la randul meu un vis de-al lui? idiot, un freud on the road. Intentionam sa imprumut cartea asta de la smara (la care am ramas peste noapte impreuna cu cimpoi sa vedem „Bronson”, inceputul la „Terminator 4” (nu a fost nevoie de mai mult) si „A Man on Earth” la care am adormit tustrei) dar am hotarat ca nu vreau sa o citesc pana la capat. prefata si cuvantul inainte al autorului mi-au lasat un soc puternic, intr-atat de mine parea scris incat eram super exaltat, insa cartea propriu-zisa m-a cam plictisit, lectura ulterioara in sine mi s-a parut foarte greoaie si obositoare. mai ales la mahmureala. se pare ca subconstienturile noastre nu corespund.

Nota: Aceste randuri le-am scris pe cateva pagini sterpelite dintr-o agenda de-a lui smara, cu un pix care prin grosimea si flexibilitatea sa provoca intre degete senzatii porno. inainte de „cartea Viselor” tocmai devorasem carticica despre Freud din colectia cotidianul „carti de citit pe wc, intr-o singura sedinta de duminica dimineata” si astfel aflasem despre un vis cu lupi albi cocotati in copac, cosmar avut de psihanalist in copilarie, care se pare ca i-a influentat putenic viata. pe freud pusesem mana inainte de toate astea, ca urmare a revelatiei din serialul de animatie Family Guy, episodul „Not All Dogs Go To Heaven”: un mic gag cu crestini care incinereaza carti eretice pe un rug in piata publica. pe rand se arunca in flacari mari capodopere ale umanitatii, cum ar fi „Originea Speciilor” de Charles Darwin, „Scurtă istorie a timpului” de Stephen Hawking si (evident) un asa-zis manual de Logica pentru Prescolari. atat mai lipsea pentru a intari absurdul gestului, de o logica intrasignenta si oarba, care te face sa-ti fie frica de ignoranta celor bine intentionati. ofofof, kerouac, kerouac, mie-mi vine sa ma cac.

Reclame

5 comentarii »

 1. pac-pac

  Comentariu de je — iulie 19, 2009 @ 19:38

 2. te apropii si de metoda lui mircea horia semionescu. el tinea aproape un magnetofon, pe care il folosea pentru a-si transcrie visele imediat ce s-a trezit din somn, noaptea, chiaun.

  Comentariu de alexandru mircea — iulie 19, 2009 @ 20:20

 3. as dicta si dormind daca as putea. LIVE :)

  Comentariu de [idiot] — iulie 19, 2009 @ 20:36

 4. Cimpoi? Ciprian Cimpoi? :)

  Comentariu de plughy — iulie 30, 2009 @ 22:11

 5. nu, nu e numele real :) de obicei le pocesc sa nu fie gasite cu google

  Comentariu de [idiot] — iulie 31, 2009 @ 04:19


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: