[idiot]

Iulie 10, 2009

salata de ghepard

Filed under: delir — Pœtrip @ 00:09
Tags: , ,

dupa o repriza de muzica popoarelor care inca nu exista la chitari pe balcon, mie si lui lasermouse ni s-a facut fomica asa ca ne-am pus dorinta sa mancam ceva bun. sedinta de creatie muzicala ne-a deschis pe langa pofta de mancare si pofta de experiment asa ca am decis sa ducem mai departe inovatia de acum 3 ani din alem, olanda, (re)numita Salata de Leopard (clatite fasii, miere si nuca). Ca orice poveste de jungla europeana, cu iz de felina dragalasa si patata, ghepardu, alergator de neinvins, a inspirat o noua reteta de salata:

Deci totul pleaca de la doi bobi de faina de patiserie, doua tigai ”a la frapie” dintr-un teflon obtinut din doua sabii ninja, doua oua de gaina semicaptiva, doua fire de sare si doua fire de praf de copt cat sectiunea firelor de la troleu, zahar la doua smucituri de zaharnita si lapte proaspat muls din cutie. Reteta initiala continea si bere, insa noi am pus pe ascuns apa bulanoasa. Cu o lingura solida se aduc toate de acord si se lasa compozitia pe ganduri. Se alege din garderoba bucatariei acel polonic cu diametrul unui stutz de cismea mare din parcul national.

Deoarece ghepardul este un alergator neinvins, asa cum am mai spus, prajitorul de clatite la doua platane trebuie sa fie prajit din nastere si mai tare ca orice dj. Acordul compozitional se transpune din stare lichida in stare prajita printr-o atenta uniformizare in spirala intinsa pe tigaia incinsa deja pregatita cu o limba de ulei. Succesiunea celor doua tigai asigura cadenta si continuitate in cladirea clatitelor strat dupa strat. Ritualul rasucirii de pe fata A pe fata B se face negresit fara atingere directa si cu o singura aruncare de clatita intr-un triplu salt mortal fara prindere si fara plasa.

Cele doua ingrediente care fac magia acestei retete sunt doua borcane de dulceata. Unul din doi pomi mamiferi cu rod de caisa si doua straturi de capsuni a caror provenienta romana sau spaniola nu o cunoastem. Ramane un mister.

Se ridica doua turnuri “a la petronas”, unul parte capsuneasca unul parte caiseasca, asta din urma implementat cu stafide in dulceata, pentru stabilitate (cel de parte capsuneasca avand deja seminte). Cele doua edificii sunt supuse unui proces de recompartimentare generala de sus pana jos cu cutitul de bucatarie. Intr-un bol de sticla perfect transparent se aseaza fibra rezultata, vie si aproape pulsand a ghepardului.

Pofta buna!

8 comentarii »

  1. (Zvârluga plescăie – ce mai dezmăţ!)

    Comentariu de Zvârluga — Iulie 11, 2009 @ 10:22

  2. bine m-ai gasit, zvarlugo ;)

    Comentariu de [idiot] — Iulie 11, 2009 @ 11:04

  3. Bine că am venit. Sper că n-aţi mâncat tot! (deşi am un prefeeling…) :P

    Comentariu de Zvârluga — Iulie 11, 2009 @ 14:38

  4. :) am si eu poze cu clatite pe cale de invartire in triplu salt pe vremea cand invarteam la doua tigai in camin. doar ca nu apucau niciodata sa se aseze in turn pentru ca mereu se gaseau prin preajma mai multe guri flamande decat clatite terminate.

    Comentariu de lollitta — Iulie 11, 2009 @ 17:37

  5. regula nr. 1 a prajitorului de clatite: NU LASA PE NIMENI SA SE APROPIE DE TEANCUL DE CLATITE. NE VOM BUCURA TOTI DE ELE LA FINAL, AICI NU SUNTEM IN JUNGLA. DACA NU-TI CONVINE FA-TI TU. RESPECT PENTRU OMUL CU TIGAIA.

    (singura esceptie este daca imi aduci certificat medical ca timpul de viata care ti-a mai ramas de trait este mai mic decat compozitia care mai e de facut)

    Comentariu de [idiot] — Iulie 11, 2009 @ 18:35

  6. OMG…vreau…acum…

    Comentariu de dorian78 — Iulie 12, 2009 @ 05:51

  7. o doamne..la ora asta m-a pus naiba(adica tuuu!!!) sa ma uit ..si-am fugit dupa oua la non -stop:))ca ghepardul:))

    Comentariu de kentlung — Iulie 12, 2009 @ 20:20

  8. ioi!

    Comentariu de marraskuu — Iulie 27, 2009 @ 21:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: