[idiot]

iunie 24, 2009

ban god

Filed under: delir — Jdjöt pøp @ 08:05

omul viitorului il va privi pe omul religios la fel cum ne uitam noi in urma la cei care, imediat dupa ziua in care s-a imprastiat vestea ca pamantul este rotund, credeau ca in emisfera sudica oamenii cad in cosmos. schimba-te mai repede – altfel, cu tot ceea ce crezi ca valorezi tu, nu vei fi decat un subiect de distractie al celor spre care ar trebui sa evoluezi. religia nu face lumea mai buna, ci este doar o poveste care naste interese, conflicte si scuze. mai sanatoasa ar fi legalizarea prostitutiei – nu am inteles niciodata ce de ce a face o laba are valente morale mai elegante decat a fute o curva. probabil te sperie viziunea in care o lume fara credinta in dumnezeu ar fi sodoma si gomora, colcairi ale viciului care au ajuns direct in iad. te luminez eu: chiar intr-o sodoma si gomora vietuiesti, doar ca are o fata mai… prietenoasa. uita-te in jur: nu cumva vezi peste tot buci si tate goale, in reviste si TV? nu cumva e plin de reclame, banci si reclame la banci? – e acoperit inclusiv geamul tau de la camera de zi. scandaluri, afaceri cu dedesubturi, trafic de orice, la adapostul unei mâgle toxice pe mintea ta. exista evident si lucruri frumoase cu care se joaca unii dar, pana la urma, omenirea nu este sub semnul artelor, al pacii, al dragostei ci sub semnul banului. care este ochiul dracului si motivul pentru care exista biserici.

12 comentarii »

  1. Dumnezeu este cel ce este, pe cand religia reprezinta ceea ce cred oamenii despre Dumnezeu ca ar fi sau ne-ar cere.
    E o inadvertenta inte titlu si continut.

    Comentariu de adrian — iunie 24, 2009 @ 08:39

  2. ok, da’ eu tot nu am inteles ce este dumnezeu :)

    Comentariu de [idiot] — iunie 24, 2009 @ 08:59

  3. Idiot’izbitnzid (u’lu’ hadrian:))

    Comentariu de holicica — iunie 24, 2009 @ 09:17

  4. Idiot trunchiat(izbit’n;zid cum holicikagrăit):jumătate god, jumătate iad :))

    Comentariu de almanahe — iunie 24, 2009 @ 21:57

  5. man te credeam om serios, cum ioia ai ajuns sa aberezi asa seriso despre religie? eu fac din astea numai cind ma imbat si am retarzi (a se citi persoane religioase) pe lingă mine.
    În rest nu merită sa iei în serios religia.

    Comentariu de zaozzi — iunie 25, 2009 @ 23:41

  6. uhm nu vreau sa fiu rautacios, dar vorbesti de parca ai sti ca nu exista Dumnezeu, de parca ar fi ceva demonstrat. sincer, cum crezi ca ar fi posibila toata aceasa sincronizare perfecta ce ne permite sa traim fara un ajutor divin? daca Terra era doar un pic mai apropiata de soare atunci era mult prea calda planeta ca sa sustina viata, iar daca era un pic mai indepartata […] pricepusi tu.

    dar nah, e la moda sa fii ateu si sa iti expui opiniile fara vreun argument catusi de putin inteligent, right? nu zic sa crezi sau nu, oricum nu afli acum raspunsul (defapt in cazul in care nu ar exista nu ai afla niciodata, pentru ca atunci cand ai muri n-ai putea sa mai constientizezi nimic). eu personal cred in Dumnezeu, si chiar foarte mult si am motivele mele. cat despre chestia cu laba/prostitutie, eu zic ca e blasfemie curata ca ai mentionat astfel de chestii intr-un articol despre Dumnezeu. liberatea exprimarii nu scuza lipsa bunului simt, iar strainii (chiar si cei atei) respecta credinta altora chiar daca nu o impartasesc. Romania face evident exceptie.

    numai bine!:)
    ps: sper ca nu dai argumentul „preotii sunt mai rai decat..”, ala nu e valid pt ca in Biblie scrie ca toti oamenii sunt predispusi greselii, chiar si oamenii bisericii.

    Comentariu de LSD — iunie 26, 2009 @ 11:19

  7. @LSD omule, eu cred ca TU trebuie sa aduci demonstratii pentru existenta, nu eu la contrariu. ai o teorie? demonstreaz-o cumva, alfel decat cu povestile de prin cartea genezei.

    @zaozzi asa e trebuie sa ma calmez ca imi plesneste o vena in cap si n-as vrea sa fiu coleg de promotie cu michael jackson :)

    Comentariu de [idiot] — iunie 26, 2009 @ 11:31

  8. daca admiti ca exista, atunci nu trebuie sa demonstrezi nimic, de-aia se numeste credinta si NU stiinta, right? si de ce nu ar trebui sa aduci tu argumente pentru afirmatia ca nu exista? atata timp cat o persoana e in ceata si nu are absolut niciun argument pentru existenta/inexistenta Domnului se ghideaza dupa instinct, crede-ma nu exista absolut niciun argument pentru niciuna din pozitiile pe care le adopti (ateu, credincios), e o chestie de opinie. dar mi se pare aberant sa spui ca nu exista, eventual poti sa spui ca instinctul iti spune ca nu exista/ai impresia ca nu exista. pentru ca n-ai nicio dovada referitoare la religie.

    Comentariu de LSD — iunie 26, 2009 @ 11:44

  9. daca nu trebuie demonstrata si cercetata de ce vii la mine cu citate din biblie? de ce citesti biblia? de fiecare data voi „credinciosii” veniti cu argumente dar de unde le scoateti victoriosi? din BIBLIE. cu alte cuvinte, „A SPUS DUMNEZEU CU GURA LUI CA ASA ESTE”. ei bine, eu tocmai BIBLIA o contrazic, nu o cosider ca fiind o sursa de incredere, chiar daca SCRIE in ea „Eu sunt Dumnezeu”.

    P.S. instinctul imi spune ca nu exista mos cu barba si toiag, viata de apoi sau iad.

    Comentariu de [idiot] — iunie 26, 2009 @ 11:52

  10. uite special pentru tine mr idiot am hotărît să încep să propovăduiesc religia cea dreaptă, chiar daca încă duhul cel drept nu a terminat de dictat cartea ce-a sfîntă.
    http://zaozzi.wordpress.com/2009/06/27/religia-celor-2-profeti-partea-i/

    Comentariu de zaozzi — iunie 27, 2009 @ 00:24

  11. Dumnezeu este ceea ce este. Nu pot să-ţi spun eu ce este. E treaba ta să-ţi dai un răspuns la întrebarea asta şi libertatea deciziei te face responsabil de alegerea pe care o faci. Eu pot doar să-ţi spun ce cred eu că este şi eventual de ce cred, ceea ce cred.

    Comentariu de adrian — iunie 27, 2009 @ 17:17

  12. :) n-am nimic impotriva lui dumnezeu „care este”. nu cred in ochiul care ne vegheaza, in constiinta creatoare care trebuie venerata si in judecata de apoi. atat.

    Comentariu de [idiot] — iunie 27, 2009 @ 18:09


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu