[idiot]

martie 24, 2009

Seara la stana

Filed under: delir — Pœtrip @ 07:20
Tags: , , , , ,

conversatie a trei ciobani

 

Degeaba ne ofuscam pe natura primitiva a omului, care tine mortis sa personifice fenomenele naturale, sa gaseasca o anumita vointa divina in toate cele ce se intampla si o explicatie pe intelesul tuturor a Lumii. Degeaba. Pentru ca noi insine, pusi fata in fata cu conceptul de Apocalipsa, nu suntem capabili sa ii vedem alt sens decat distrugere, foc si prapad. De fapt, Sfarsitul nu e nici una din toate astea. Este nimic. Haha, nu e ceva “de speriat”, Bau-Bau, ci pare chiar inofensiv. Cu alte cuvinte… “Cum s-a terminat? De unde sa stiu, daca nu am vazut cum a inceput?” Corect, pana si in cazul unui film, daramite cu referire la Univers.

 

Toate interactiunile noastre sunt conform unor ratiuni care ne controleaza, putini dintre noi mai avem puterea si curajul sa ne privim goi. Arta mastilor si a rolurilor a fost dusa intr-atat de departe incat este considerata o reteta, o cale de atingere a perfectiunii, suntem incurajati sa ne construim un alt fel de-a fi, cel de succes, cel care stie mereu sa taca, care controleaza ce trebuie sa spuna, ce sa mimeze ca face, ce sa pretinda ca crede. Mascarada procesului in castelul de carti de joc din Tara Minunilor. Cati dintre voi banuiti macar ca jucandu-te in mocirla asta, atins de o singura pata de noroi, te transformi in porc? Gradinarii care vopsesc trandafirii in rosu, “cum sa-ti construiesti cv-ul perfect”, „cum sa te prezinti la un interviu in 10 pasi”, „cum sa iti compui scriosare de intentie”. Nimic mai eronat, iar cel mai bun exemplu pe care-l am la indemana este un domn inginer care a scris in scrisoarea de intentie doar atat: „bla bla bla”, in ciuda sfaturilor disperate ale unor prieteni care lucrand chiar in agentii de recrutare ii explicau ca exact asta trebuie sa faca daca vrea sa nu fie angajat niciodata. inutil sa mai specific ca o firma l-a contactat imediat pe internet si a lucrat bine-sanatos la ei cativa ani de zile, intr-un mediu placut si lipsit de fitze. Daca noi nu ne dam sansa de a colabora cu oameni care sa ne placa, atunci cine? Prezentandu-te altfel si fiind acceptat acolo ca cceea ce tu nu esti de fapt, iti pecetluiesti nefericirea. Cu alte cuvinte… Caca-te in salariul cu 200 eur mai mult, masina si telefon platit de firma, poti sa fii sigur ca mai implinit te-ai simti fara toate astea, nu intr-un colectiv de “tineri ambitiosi si promitatori, activi si mancatori de cacat“ ci printre niste oameni.

 

Bine spunea un prieten: cel mai bun, poate singurul lucru adevarat pe care l-a facut Jim Morrison a fost cand si-a aratat pula pe scena: exact asta merita publicul lui si lumea asta. Pudibonzii il reneaga jigniti si isi cer banii inapoi, curveta blonda se foloseste de prima ocazie ca sa-l suga – fiecare cat il duce capul. Ce pula calului, doar l-ati citit pe Cafca. Va veni ziua cand vom fi cu totii insecte si in loc sa ne comportam ca niste gandaci vom incerca sa parem in continuare oameni. Unii o fac pe expertii in marketing, altii pe politicienii, altii pe pensionarii. O intreaga lume post-apocaliptica, intr-un cos de gunoi. Disecand prezentul se pierde sensul, nimeni nu stie nici “de ce” nici nu presimte ce se va intampla. Sub stindardul pe care scrie „Ratiune. Organizare. Seriozitate” se portioneaza hoitul prezentului pentru “mai incolo”, nu baga nimeni de seama ca este in putrefactie. Cu alte cuvinte… Trecutul si Prezentul sunt un armasar si o iapa care se alearga, iar Viitorul e „pe teava”. De ce credeti ca au armasarii pula atat de mare? si de ce credeti ca li se pun ochelari de cal?

Reclame

3 comentarii »

  1. Au fost odat[ ca niciodat[ prin’ul ;i prin’esa. Bla. ]ncepe povestea lor de dragoste etern[ ]ntrerupt[ de divor’ ;i ];i povestesc unul altuia despre cine nu sunt deci sunt cine nu povestesc. G\ndesc unde nu sunt deci sunt unde nu g\ndesc.

    Comentariu de zero — martie 24, 2009 @ 12:35

  2. ciobanu’ moldovean e ăl’ mai ortoman.

    Comentariu de Cougar — martie 24, 2009 @ 14:54

  3. […] intreaga e aici. Merita sa o cititi. Publicat […]

    Pingback de Despre masti si intelegere « Lollitta’s blog — martie 24, 2009 @ 20:49


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: