[idiot]

August 31, 2008

cunnilictor aspirant

Filed under: delir — Pœtrip @ 09:52
Tags:

daca nu as avea copite, mi-as dori sa fiu pasarica. ce-i mai mica si mai mica decat pasarica de furnica? care este gradul superlativ pentru „singuratate”? depersonalizare. adica atunci cand nici macar TU nu mai esti. dar nu conteaza, pentru ca tu ne-fiind tu, nu suferi tu. sa revenim la pasaricile noastre: exista oare ceva mai extrem decat frica de singuratate?

da. frica de nefiinta. (a nu se confunda cu frica de moarte, de intuneric, de vid sau de bezna) „cat de pustie ar fi fost lumea fara mine!” – perspectiva egocentric-pesimista versus „viata merge inainte si fara mine” – perspectiva fatalist-optimista. o subcategorie rara este sinuciderea-razbunare, care atrage colapsul intregului univers inconjurator, devenit inutil. nu eul este cel vanat, ci tout le monde cruel. cand crapam este posibil sa luam totul (potopul) cu noi, „lumea exterioara” pe care o stim sa nu fie decat o interfata care sa mascheze ceva mult mai mic. la fel de bine cum nu putem demostra existenta traiului de dupa moarte, nici nu putem nicicum sti daca dupa ce ne dam obstescul shut-down, reteaua continua sa functioneze. si chiar daca aflam, nu putem dovedi, ceea ce este MULT mai grav. „fie raiul cat de dulce, tot mai bine este sa fii viu”, s-ar zice.

aceasta ar cam fi masura limitelor noastre. cinstit vorbind, nu avem capacitatea sa ne imaginam lumea FARA persoana noastra. (nu ma refer la „lumea de dincolo”, ar fi prea mult pentru unii dintre noi, atat de prostavani, incat nici lumea ASTA nu stiu exact la ce foloseste). toata cunoasterea noastra despre lume este PERSONALA, o iluzie atat de puternica incat traim toata viata confundati in ea. intrebarea devine similara cu „ce sa intampla cu lumina din frigider dupa ce inchizi usa”. om muri si om vedea.

Anunțuri

8 comentarii »

 1. ai mintit. nu ai revenit cu diacritice :)

  Comentariu de maam p — August 31, 2008 @ 11:00

 2. :)) pentru ca intre timp mi-au trecut nervii… ma enervase un politist in ziua aia si aveam o ciorna mentala imensa despre toata tarasenia. la rece insa, nu am mai avut inspiratie sa o definitivez.

  Comentariu de [idiot] — August 31, 2008 @ 11:12

 3. atunci esti iertat :))

  Comentariu de maam p — August 31, 2008 @ 11:30

 4. păi, teoretic?lumina din frigider se stinge!practic?se stinge mai inainte de a se închide uşa.(trântită sau împinsă firesc) lămurit asupra acestui mister!???;)..şmecherie cu buton…
  pe mine, mai degrabă, mă sperie îngheţarea anului şcolar, drama gânditorului, filozofului, obsesia mâncării într-un univers somnolent ş.a.m.d(aiurea!evident că nu mă spariu aşa lesne!). atunci când sunt singurea, sunt cu mine, adică SUNT, adică sufăr EU…dovada ca SUNT…ce mirare!!!!!!!..În rest?..ne mai varsăm şî noi şerneala… na’ că am venit io cu diiia-critica, ca iapa lu’ vodă.:)

  Comentariu de almanahe — August 31, 2008 @ 16:06

 5. eu cred ca existenta luminii din frigider nu depinde de existenta frigiderului propriu-zis, pentru ca Dumnezeu a facut mai intai Lumina!

  Comentariu de [idiot] — August 31, 2008 @ 16:58

 6. …apoi a conceput fizicienii,electricienii, legăturile în serie, în paralel…apoi s-a dus să moară puţin…are sens!

  Comentariu de almanahe — August 31, 2008 @ 20:10

 7. ce dracu’ inseamna „cunnilictor”?

  Comentariu de popej27 — Septembrie 1, 2008 @ 11:52

 8. adica care trage speranta sa dea limbi in pizda

  Comentariu de [idiot] — Septembrie 12, 2008 @ 09:01


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: