[idiot]

Iulie 13, 2008

CUB-ul lui [idiot]

Filed under: delir — Pœtrip @ 22:52
Tags:

consideraţii filosofico-estetice extreme,

de Ştefan Botezatu

[cubul cu opt fete]

…a fost odată ca niciodată, o dată şi numai o singură dată, că de n’ar fi nu s’ar mai povesti, un CUB care avea 8 fete.

fetele erau una mai frumoasă ca alta şi harnice de mai mare dragu’. jumătate din fete erau blonde, jumătate brunete şi cealaltă jumătate, roşcate. fetele sunt opuse două câte două, sucub şi incub, separate şi unite printr-un metru cub de cub.

din păcate CUB-ul purta un blestem ancestral, şi anume să nu-şi poată vedea fetele decât câte maxim 3 deodată… destinul a fost crud cu CUB-ul, separat de fetele lui, închis într-o eprubetă-labirint ca material de studiu pentru diverşi specialişti în geobiologie, geoacustică, geochimie, geobotanică, geodezie, geodinamică, geozoologie, geofizică, geogeneză, geomecanică, geomedicină, geomorfie, geooceanografie, geopolitică, geopatologie, geoscopie, geotermometrie, geotrofie, geoghing… fără rezultate notabile, de vreme ce în acele vremi subdimensionate, încă nu se inventase geometria, iar pentru o vorbă-n vânt cum ar fi „3D” puteai risca să fi ars pe CUB. lat. CUBOS, gr. KYBOS

este un produs al înmulţirii cu sine insuşi. o dată, o dată şi încă o dată.

i se mai spune şi hexaedru regulat deşi mai corect ar fi octaedru neregulat.

aceasta a fost o poveste fara cap si coada de peste a unui corp geometric volumetric in forma de tub, pe numele sau CUB.

NOTĂ: (aş vrea să semnalez că) principala mare eroare în studiu s-a făcut considerând CUB-ul …un corp. oroare! orice corp este făcut din carne, oase şi zgârciuri, dar CUB-ul, ce fel de oase are el oare? toţi ştim cum arată un CUB din exterior, dar oare câti ne-am aventura în miezul lui abstract, prin păienjănişul de diagonale scraşnind şi sfere înscrise trasate cu linii punctate?

noi nu putem iubi o formă. o formă fără continut, fie ea chiar atât de rigida. însa CUB-ul ne iubeşte. pe toţi, cu seninătate şi inconstienţă, deşi singura dragoste pe care o primeşte este cea a fetelor sale. cele 8 fete, care nu-l lasă expus, golaş, ca un biet schelet de linii desenate cu creionul în vid.

[cubul cu doua feţe]

Nu, nu este vorba aici despre esenţializarea cubului într-o încercare eşuată de minimalizare a volumului său cubic, ci de sublinierea naturii sensibile şi duale pe care o are orice cub.

Cubul cu doua feţe: parşiv, prefăcut şi ascuns, oare? Pupincubist? Sau poate doar profund nefericit: cubul care-şi devorează propriile faţete – din pură vanitate sau, în cel mai bun caz, din curiozitate – întruchipează natura frământată a sufletului mereu îndragostit. Foamea cubului şi frica lui de deschidere sunt două caracteristici antagonice care-l macină pe dinlăuntru, neafectându-i din fericire perfecţiunea identică a celor 12 laturi.

…astfel, vă prezint mai jos cele mai cunoscute câteva cuburi cu doua feţe:

Cubul de gheaţă, cu existenţă efemeră, rece si transparentă, este un vicios consumator de bauturi alcoolice, precum şi de plăceri sexuale, în combinaţie orgasmatronică cu cubul de ceară topită care, se ştie, se sacrifică pe sine pentru cauze pe cât de naive, pe atât de nobile, cum este de exemplu, producerea unui mic licăr de lumină şi romantism.

Cubul de zahăr, cel mai simpatic dintre cuburi, este un produs sintetic care nu exista decat ipotetic pană la apariţia lui homo sapiens pe pământ. Spre deosebire de Cubul Knorr, cubul de zahăr este paşnic, nu atacă omul. Se ruşinează uşor la exclamaţiile trecatorilor: “ce CUB apetisant!”

Cubul lui Rubik este singurul cub înzestrat cu inteligenţă proprie, calitate dobândită ca urmare a convieţuirii celor 9 cubuleţe mai mici de pe fiecare faţa a sa, cubuleţe a căror unică ocupatie este joaca. Nu cu poziţiile, ci cu culorile: nu vă lăsati inşelaţi.

Cubul de pâine prăjita nu şi-a găsit de mii de ani altă întrebuinţare decât cea din domeniul gastronomic, sub cocheta formă de crochetă crocantă… aşa că, neînţeles de nimeni pentru ambiţiile sale măreţe, bietul posmag se mângâie cu consolarea că are asemenea parteneri de vază cum sunt file-ul de somon sau icrele negre, străpungându-şi ego-ul cu o scobitoare.

Cubul lui Escher, zis şi cubul-paradox, este cubul făcut din muci atunci când aşteptăm să se transforme culoarea semaforului din roşu în verde. s-a demonstrat ştiinţific circuitul ciclic al cuburilor-muci în natură, în diverse stări de agregare a nevrozelor şi metamorfoze ale culorilor de semafor.

zarul lui [idiot]

motto:

rep.: – VA CONSIDERATI GENIU?

B.S.: – DA, BINE INTELES, SUNT GENIU!

(B.S. nu e prescurtarea de la Botezatu Stefan,

ci de la Bloggerul Sihastru)

II CORINTENI, XIII, 11

<<Fiti uniti in cuget, traiti in pace si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi>>

ESTE UN ZAR. ARE SASE FETE. FIECARE ARE CATE O URARE PENTRU TINE.

SA ARUNC ZARUL SA VEDEM CE FATA ARATA…

AM ARUNCAT! (nu cred in noroc…)

SIDE ONE:

ZARUL A ARATAT O FATA ALBA! (into white)

SIDE TWO:

ZARUL A CAZUT CU SPATELE SI NU PUTEM SA VEDEM CE FATA ARATA…

ZARUL ARE, IN MOD SIGUR CEVA DEFECT IN PIESELE COMPONENTE. TREBUIE SA-L REPAR SI DUPA, ARUNCAT DIN NOU…

SIDE 3:

N-AM INCHIS BINE ZARUL LA LOC SI PIESELE S-AU DESFACUT IN ZBOR…

SIDE FOUR:

ARUNCAT A PATRA OARA, ZARUL CADE IN FORMA DE PICATURA (forma aerodinamica a zarului) SI FIIND UN VOLUM CURB NU ARE NICI O FATA

said faiv:

DEJA E NOAPTE. IN ZADAR INCERCI SA CITESTI URAREA DE PE FATA A V-A, TOT NU SE VEDE PE INTUNERIC… SUNT DEJA FEBRIL, ULTIMA…

SIDE SIX:

SI ZARUL REFUZA SA CADA!… crazy [idiot]!

epilog:

rep.: – SUNTETI CU ADEVARAT GENIU!

B.S.: – DA…

Reclame

3 comentarii »

  1. :)) Pt. mine – SIDE TWO.

    Comentariu de Noemi — Iulie 14, 2008 @ 09:33

  2. Clar ca esti plecat de acasa. Acu’ sper sa nu te intorci prea repede, ca ar fi pacat :)

    Comentariu de popej27 — Iulie 14, 2008 @ 09:36

  3. paradoxul CUBOSFEREI :)

    Comentariu de [idiot] — Iulie 31, 2008 @ 11:42


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: