[idiot]

Martie 19, 2008

upgrade:

Filed under: delir — Pœtrip @ 22:17

Vaticanul a trecut poluarea si OMG-urile pe lista pacatelor capitale 10.03.2008

Vaticanul a trecut poluarea si OMG-urile pe lista pacatelor capitale

Biserica Catolica si-a actualizat lista pacatelor capitale, adaugand probleme ale vremurilor in care traim, precum poluarea si organismele modificate genetic, informeaza metro.co.uk.

In mod traditional, pacatele capitale sunt cele care incalca Cele 10 Porunci, care includ crima si adulterul. Potrivit credintei catolice, pacatele trebuie marturisite preotilor si daca pacatosul” nu este absolvit sau iertat, sufletul sau va merge in iad.

Noua lista cuprinde experimentele genetice, bulversarea ordinii naturale, poluarea, nedreptatea sociala, cauzarea saraciei, bogatia excesiva si abuzul de droguri.

„Astazi exista mai multe pacate noi care se refera la drepturile omului si ale societatii si mai presus decat orice acestea se afla in campul bioeticii. Intre acestea, se afla mai multe violari ale naturii – experimente, manipulare genetica – care sunt foarte greu de controlat”, a declarat episcopul Gianfranco Girotti. „Pe plan social, exista campul drogurilor care slabeste inteligenta si fizicul tinerilor, lasandu-i in afara circuitului religios”, a adaugat acesta.

In ultimele luni, papa Benedict al XVI-lea a facut apel in repetate randuri la protectia mediului, spunand ca probleme precum schimbarile climatice sunt importante pentru intreaga rasa umana.

[stire pe care am uitat sa o postez acum 10 zile cand era calda, pe www.reuters.com/www.green-report.ro]

Anunțuri

6 comentarii »

 1. Pana la urma nu e o asha de mare veste. daca iei o biblie vei gasi sute de pacate, care de care mai stupide din punctul de vedere al societatii actuale http://parentalguide.com/Documents/Bible_Studies/Sin_list_part_6.htm (nu shtiu cat de exacta e, e primul link gasit, dar poti sa-ti faci o idee). Shi alea’s numai cele din biblie. Sper sa apara in curand shi pacatul de a bloga.
  Pacat capital? Pai numai faptul ca vaticanul a spus asta shi tone de hartie consumate, curent electric consumat…etc. Pacatos papa asta.

  Comentariu de florinache — Martie 20, 2008 @ 01:35

 2. in oglinda (convexa), Biserica Ortodoxa Romana este impotriva prelevarii de organe fara acordul donatorului (se impotriveste proiectului legii acordului prezumat) ; asta in timp ce Romania este pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste donarea de organe.

  Comentariu de ionut p — Martie 20, 2008 @ 01:44

 3. poapa poa sa zica el/ea verzi si uscate. intrebarea e cui ii mai este frica?

  Comentariu de raluca maria — Martie 20, 2008 @ 04:18

 4. Multe chestii sunt exagerate.Asa cum notiunea de „pacat” este adaptata contextului actual si anumite norme sau metodologii ar trebui „upgradate”. Este o veche dar vesnica problema a mea referitoare la biserica. N o sa insist.

  Comentariu de Anonim — Martie 20, 2008 @ 04:42

 5. Poluarea? papa-mobilul cu ce functioneaza?

  Comentariu de Stormy — Martie 20, 2008 @ 06:51

 6. Nimic nu ne face mai puţin păcătoşi dect suntem indiferent ct mbogăţesc ei lista aia.

  Comentariu de Anonim — Martie 22, 2008 @ 09:04


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: