[idiot]

noiembrie 12, 2007

zacusca de molusca

Filed under: delir — Pœtrip @ 23:52

Povesti diferite pentru aceeasi imagine.

Subiect: fotografia facuta de alex in bucataria mea, cu personaj principal ingerasul din material de veceu primit de la luca

Imi prezinta 2 variante: color si alb/negru. Pictorial vs Industrial.

In cea color, o mare pata de culoare rosu inchis, aproape la limita indistinctiei fata de negru absolut. Dar atat, doar la limita imperceptibilitatii. Dantelaria motivelor decorative florale albastre de pe fata de masa si de pe tencuiala scorojita a peretelui sugereaza clar certitudinea ca este un fundal imaterial. Un cer de rai raionant. Norisorii geometriei spatiului in care pluteste ingerasul. In spatele greoaielor corpuri inchise la culoare, sumbre, din primul plan, valureste in liniste PARADISUL.

In cea alb/negru, conceptul este mult mai greoi. Un cosmar high-tech murdar de ZA’ cu SKĂ. Asa grait-a Zacusca. Ceaunul Gigantic il copleseste pe ingeras. Si coada polonicului, tocmai acolo, sus! Cum sa ajunga el, atat de mic, la ea? Dar sa nu uitam ca ingerasii au ARIPIOARE, poate zbura! Pana sus, la coada polonicului, sa-l extraga usor, sa guste „Mmmm e bun!” si sa-l coboare la loc, dupa care sa gliseze jos inapoi. cam asta sugereaza verticala compozitiei.

Alex, dragut, le-a postat pe ambele (si cea color, si cea alb/negru) pe pagina lui, ca se la pot comenta in paralel, sa le fac rechizitoriul: sunt impecabile.

[in rest, am uitat tot]

Pentru ca din pacate nu am capacitatea sa scriu “cu gandul” LIVE, conectat cine stie la ce dispozitiv care sa-mi citeasca textul si sa-l posteze automat pe blog. Sau la impirmanta, doamne iarta-ma: tone de hartie pe zi. Risipa de copaci, risipa de iarba, risipa de energie. Nu ar ineresa pe nimeni, ar fi o masura a nebuniei mele. Iarba nu creste in copaci. “Manuscrisele Idiotului”. In scurt timp voi deveni o “leguma” scriitoare de bloguri hranita artificial. Ca sa nu mint, pe masura ce scriu in timp real ceea ce traiesc, singura propozitie adevarata ar fi: “ACUM SCRIU. ACUM scriu. Acum scriu …” de fapt, nici nu as termina de scris bine cuvantul “acum”, ca a si trecut, ar fi trebuit sa scriu “atunci”, asta a devenit. SCRIU, conform regulilor Gramaticii, se transforma in SCRIAM.

…asa ca imi permit sa ma desfat cu PAUZE de “scris” si sa povestesc doar ceea ce-mi mai amintesc. Din ce “traiesc” ACUM, “traiam”.

[in rest, am uitat tot]

Bai alex esti de-a dreptul …dalinian. De fapt, chiar si Dali ar fi fost mandru de asa ceva. Compozitie clasica, substrat suprarealist. La urma urmei, e doar o poza facuta cand erai beat mort. INSPIRATIE. Ingerasul din bucataria mea. Si gandeste-te ce mai compliment ti-am mai facut! Sa te compar cu Dali! Care ajunsese sa creada pana si el (pe langa restul planetei) ca este un geniu!

Asa ar fi trebuit sa se cheme:

Post titlu: “Insomniile idiotului.

Tentatiile unui auto-impus blogo-abstinent”

Postfata autorului:

“Acest text este scris pe furis. Ajutor! Help! S.O.S. [idiot]-ul cel rau ma tine captiv!

Semnat: [idiot]-ul cel bun”

Reactii in presa: “SENZATIONAL!
Disputa celor 2 gemeni siamezi uniti
doar prin degetele mainilor,
[idiot]-ul cel rau si [idiot]-ul cel bun!”
Reclame

3 comentarii »

  1. ce faceti bey, de chiloti si impartaseala stiam ……….. dar si de …. INGERASHI?!? macar popa sa-l salvati.

    Comentariu de Anonim — noiembrie 13, 2007 @ 04:16

  2. ingerarsi :))

    Comentariu de Anonim — noiembrie 13, 2007 @ 04:24

  3. ingerarsi :))

    Comentariu de Anonim — noiembrie 13, 2007 @ 04:24


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: