[idiot]

August 9, 2007

voteaza porunca preferata

Filed under: delir — Pœtrip @ 00:12

am aflat cu stupoare ca exista oameni care isi bat capul, din diverse motive frumos disimulate, cu gasirea unor NOI 7 minuni in locul celor vechi, care nu mai sunt „reprezentative” de vreme ce 6 din 7 nici macar nu mai exista:

Numele construcţiei Data construcţiei Constructori Data distrugerii Cauza distrugerii
Marea Piramidă din Giza 2550 î.Hr. egiptenii
Grădinile suspendate ale Semiramidei 600 î.Hr. babilonienii după secolul I î.Hr. cutremur
Templul zeiţei Artemis din Efes 550 î.Hr. lidienii, greci 356 î.Hr. incendiu
Statuia lui Zeus din Olympia 435 î.Hr. grecii secolele V-VI d-Hr. incendiu
Mausoleul din Halicarnas 351 î.Hr. carienii, greci înainte de 1494 d.Hr. cutremur
Colosul din Rodos 292-280 î.Hr. Grecia elenistică 224 î.Hr. cutremur
Farul din Alexandria secolul al III-lea î.Hr. Egiptul elenistic 1303-1480 d.Hr. cutremur

nu am considerat niciodata lista celor 7 ca fiind „batuta in cuie”, dar evident, isi depasise valoarea de simplu „ghid turistic” pentru tarmul mediteranian si devenise un simbol nu numai al antichitatii ci al Umanitatii.

no shit?

the new #1 wonder: The Roman Colosseum (70 – 82 A.D.) Rome, Italy

the new #2 wonder: Petra (9 B.C. – 40 A.D.), Jordan

the new #3 wonder: The Great Wall of China (220 B.C and 1368 – 1644 A.D.) China

the new #4 wonder: Machu Picchu (1460-1470), Peru

the new #5 wonder: The Pyramid at Chichén Itzá (before 800 A.D.) Yucatan Peninsula, Mexico

the new #6 wonder: The Taj Mahal (1630 A.D.) Agra, India

the new #7 wonder: Christ Redeemer (1931) Rio de Janeiro, Brazil

iata ce se intampla cand dai mana libera norodului sa voteze… nu ca as avea ceva cu Maciu Piciu sau cu kitsch-ul ala de statuie a lui isus, dar cum poate sa fie reprezentativa pentru civilizatia umana acum in 2007 o lista cu 7 minuni dintre care 3 sunt din America de Sud? ( :) in capul meu Mexicul nu face parte din America de N, ci din America Latina)

oare ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost realizata lista exclusiv dupa voturile din romania? :) pe locul1: masina MY Bach a lui Jiji, pe locul 2 Turnul Eiffel din Slobzoia, apoi fost Banca Agricola din Iasi (actualul sediu SRI) – nu glumesc: MERITA vazuta! si nu mai spun nimic pentru ca mi se face rau.

si daca tot facem schimbari majore, asa cum a fost aleaza ziua de 07.07.07 pentru Dez-minunirea celor 7 minuni demodate, propun retroactiv ziua de 06.06.06 pentru schimbarea celor 10 porunci. la momentul respectiv, Moise le-a scris la dictare automata din ceruri pe niste placi de piatra, iar astazi ne vom adapta tehnologiei contemporane si le vom publica pe blog.

vi le amintesc pe cele vechi (nu le bagti in seama, la ce minte aveau aia!)

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10.

Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

propuneri, va rog!

Reclame

11 comentarii »

  1. da’ nu prea iesti in apili tali azi,bre!!!!da’ ci o s fashi cu porunshili?li depui undiva?te-o puus shineva s le-aduni?faci parti din vo org.sicreta?:))io pn nu stiu pentru shi iti trebui nu propun nimica…=)

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 00:37

  2. ce e asa greu dom’le? „nu scrie bloguri duminica”, „nu manca altceva decat E-uri”, „nu stoca pe calculator mature content”, „nu, nu, nu” etc

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 00:48

  3. nmulţiţi-vă prin aceasta; aceasta să vă fie vaca ce ndeplineşte dorinţele!!!!

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 01:19

  4. varza!

    Comentariu de jock — August 9, 2007 @ 02:06

  5. Ok… hai sa vedem. Cele 7 (vechi) minuni ale lumii au fost stabilite minuni la vremea cind „lumea” se restringea, in capul unora, la bazinul mediteranean. Zidul chinezesc de exemplu, a fost inceput prin secolul 5 inainte de Jesus, si deci, e oarecum contemporan cu celellate constructii. Dar nu l-a bagat nimeni in seama. Acum, in alegerea celor noi 7 minuni, se vede „globalizarea”, fenomen inexistent la vremea primelor 7 minuni. Daca te uiti atent, 2 din cele noi 7, sunt din bazinul mediteranean, 2 din Asia, 2 din America de sud, si una din Mexic, pe care eu il consider America centrala. So what’s the big deal?

    Comentariu de Ida — August 9, 2007 @ 03:07

  6. eu sunt intrutotuld e acord cu „re-judecarea” valorilor, dar sintagma „cele 7 minuni ale lumii” avea ceva ABSOLUT in ea, nu e ca …nu e ca „STAR-ul zilei”, vedeta saptamanii sau fata goala de la pagina 5. cele 7 minuni nu le putem schimba la fiecare 10 ani, 100 de ani sau 1000 de ani, in functie de cate un nou context religios, socio-politic sau cultural. adevarat, nu este corect sa „ingheti” o lista care in decursul mileniilor poate fi largita prin noile castiguri, dar „cele 7 minuni antice” reprezinta prima incercare a omului de auto-contemplare a impactului sau pe pamant… daca Machu Picchu (descoperit abia acum max. 200 de ani) TREBUIA inclus obligatoriu pe lista, la fel trebuie sa se intample si cu realizari remarcabile din sec. 18, 19, 20, 21. o dovada ca pana si omul din 2007, care vrea sa „schimbe”, tot la trecut se raporteaza. sunt destule realizari in ultima suta de ani care efectiv SUNT minuni ale lumii. dar se pare ca OMUL nu intelege. un bibelou gigantic ca acela cu isus este o minune a lumii, dar o racheta cosmica nu. Sagrada Familia lui Gaudi. Tunelul Canalului. 10 poduri. cel putin 20 zgarie-nori. la o adica, DE CE numai 7 minuni? daca tot schimbam, sa facem lista deschisa! si daca tot apare Isus ca sa contrabalanseze realizarile altor religii si credinte, de ce cu o statuie doar MARE, care nu-si merita rangul de „minune a lumii” si de ce nu cupola Sf Petru sau domul de la florenta, adevarate capodopere ale crestinismului? din punctul meu de vedere nu avea cum sa lipseasca Turnul Eiffel, pe care-l consider un SIMBOL extraordinar nu al Parisului, ci al impunerii unei noi epoci in Istoria Universala, al vizionarismului noilor posibilitatilor tehnice de atunci. la fel, piramidele din Egipt (care nu AU VOIE sa lipseasca din aceste „TOP 7”) pana si astazi reprezinta un mister referitor la modul in care au fost ridicate!

    P.S. din punctul meu de vedere una din minunile lumii este si „pisoarul” lui Duchamp, care a impus o total noua viziune asupra artei si obiectului de arta, pentru prima data in istorie! duchamp este einstein-ul artei! dar bineinteles, nu „da” deloc frumos un pisoar langa statuia lui isus, statuia libertatii si gradinile atarnate…

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 04:07

  7. Da, exista multe realizari minunate, perfect de acord. Dar adevaratele „minuni” sunt putine. Nu poti avea o lista de tz-shpe miloane en-shpe mii de minuni. Au fost alese citeva. Despre validitatea alegerii, nu comentez, ca mi-e lene, si nu ma simt cea mai indreptatita pesoana sa faca acest gen de comentarii. Presupun doar ca cele 7 noi minuni alese sunt in mentalul colectiv cele mai reprezentative obiecte de pe planeta la ora asta.

    Comentariu de Ida — August 9, 2007 @ 04:30

  8. :) un vibrator! un vibrator vopsit in castravete! cel mai reprezentativ obiect de pe planeta la ora asta. infipt in mentalul colectiv.

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 04:34

  9. deci cum ziceam: varza!
    apoi voi alegetzi, a la cluj, murata, salata, cruda, sau de brugzel!

    Comentariu de jock — August 9, 2007 @ 06:17

  10. este dureros sa vad fratele mele cum se cearte acilea pe bloaga adica care cum este si cine e cu minunea mai mare pa lume cand care se stie clar ca nu e frumos sa te certi in gurile mari pe hartia lu’ altu. ei si ce daca vrea si chinejii sa fie minune cu gardu lor? ce adica ei nu au muncit? au muncit iaca acuma au gard pai sai lase si pe ei la minuni. ce eis mai fraieri? io stiu pe unu chinez si nue fraier e chiar multi da tare mici. adicacum domle sa nu lase si pe alti la minuni? ce e dictatura? auz domle la iei! pai sa iasa in strada meseraishii sa ne masuram minunile sa vedem care are dreptate. daca nu sa la interzica pe toate minunile sa nu mai fie dihonie ca shasha salariile este mici si lumea saraca. iaca mor copchiin strazi de foame si lor le arde de minuni.
    sa le interzica pe toate, sai ia la politie cu intrebatu dacai prinde si sai bage la zdup. mama lor de minuni. si oricum intreaba tu pe toata lumea care estele cemaishimare minune din cartier shosatzica clar si verde in fata: eu.

    Comentariu de gavhriel2k4 — August 9, 2007 @ 23:07

  11. S-a gasit deja si nu stiu ce ziar sa faca „7”-le minunat al Romaniei. Parca evz…
    Oricum, nici eu nu inteleg de ce trebuie sa fie numai 7, sau lista sa ramana la 7, sau de ce 7 ale lumii moderne. Minunile lumii moderne sunt de alta natura: electricitate, genetica etc. |n opinia mea, o constructie, oricat ar fi de impresionanta dpdv arhitectural, nu mai poate fi considerata o minune.

    PS: Sa nu consumi produse Coca Cola si McDonald’s.

    Comentariu de Anonim — August 11, 2007 @ 05:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

voteaza porunca preferata

Filed under: delir — Pœtrip @ 00:12

am aflat cu stupoare ca exista oameni care isi bat capul, din diverse motive frumos disimulate, cu gasirea unor NOI 7 minuni in locul celor vechi, care nu mai sunt „reprezentative” de vreme ce 6 din 7 nici macar nu mai exista:

Numele construcţiei Data construcţiei Constructori Data distrugerii Cauza distrugerii
Marea Piramidă din Giza 2550 î.Hr. egiptenii
Grădinile suspendate ale Semiramidei 600 î.Hr. babilonienii după secolul I î.Hr. cutremur
Templul zeiţei Artemis din Efes 550 î.Hr. lidienii, greci 356 î.Hr. incendiu
Statuia lui Zeus din Olympia 435 î.Hr. grecii secolele V-VI d-Hr. incendiu
Mausoleul din Halicarnas 351 î.Hr. carienii, greci înainte de 1494 d.Hr. cutremur
Colosul din Rodos 292-280 î.Hr. Grecia elenistică 224 î.Hr. cutremur
Farul din Alexandria secolul al III-lea î.Hr. Egiptul elenistic 1303-1480 d.Hr. cutremur

nu am considerat niciodata lista celor 7 ca fiind „batuta in cuie”, dar evident, isi depasise valoarea de simplu „ghid turistic” pentru tarmul mediteranian si devenise un simbol nu numai al antichitatii ci al Umanitatii.

no shit?

the new #1 wonder: The Roman Colosseum (70 – 82 A.D.) Rome, Italy

the new #2 wonder: Petra (9 B.C. – 40 A.D.), Jordan

the new #3 wonder: The Great Wall of China (220 B.C and 1368 – 1644 A.D.) China

the new #4 wonder: Machu Picchu (1460-1470), Peru

the new #5 wonder: The Pyramid at Chichén Itzá (before 800 A.D.) Yucatan Peninsula, Mexico

the new #6 wonder: The Taj Mahal (1630 A.D.) Agra, India

the new #7 wonder: Christ Redeemer (1931) Rio de Janeiro, Brazil

iata ce se intampla cand dai mana libera norodului sa voteze… nu ca as avea ceva cu Maciu Piciu sau cu kitsch-ul ala de statuie a lui isus, dar cum poate sa fie reprezentativa pentru civilizatia umana acum in 2007 o lista cu 7 minuni dintre care 3 sunt din America de Sud? ( :) in capul meu Mexicul nu face parte din America de N, ci din America Latina)

oare ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost realizata lista exclusiv dupa voturile din romania? :) pe locul1: masina MY Bach a lui Jiji, pe locul 2 Turnul Eiffel din Slobzoia, apoi fost Banca Agricola din Iasi (actualul sediu SRI) – nu glumesc: MERITA vazuta! si nu mai spun nimic pentru ca mi se face rau.

si daca tot facem schimbari majore, asa cum a fost aleaza ziua de 07.07.07 pentru Dez-minunirea celor 7 minuni demodate, propun retroactiv ziua de 06.06.06 pentru schimbarea celor 10 porunci. la momentul respectiv, Moise le-a scris la dictare automata din ceruri pe niste placi de piatra, iar astazi ne vom adapta tehnologiei contemporane si le vom publica pe blog.

vi le amintesc pe cele vechi (nu le bagti in seama, la ce minte aveau aia!)

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10.

Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

propuneri, va rog!

2 comentarii »

  1. eu sunt intrutotuld e acord cu „re-judecarea” valorilor, dar sintagma „cele 7 minuni ale lumii” avea ceva ABSOLUT in ea, nu e ca …nu e ca „STAR-ul zilei”, vedeta saptamanii sau fata goala de la pagina 5. cele 7 minuni nu le putem schimba la fiecare 10 ani, 100 de ani sau 1000 de ani, in functie de cate un nou context religios, socio-politic sau cultural. adevarat, nu este corect sa „ingheti” o lista care in decursul mileniilor poate fi largita prin noile castiguri, dar „cele 7 minuni antice” reprezinta prima incercare a omului de auto-contemplare a impactului sau pe pamant… daca Machu Picchu (descoperit abia acum max. 200 de ani) TREBUIA inclus obligatoriu pe lista, la fel trebuie sa se intample si cu realizari remarcabile din sec. 18, 19, 20, 21. o dovada ca pana si omul din 2007, care vrea sa „schimbe”, tot la trecut se raporteaza. sunt destule realizari in ultima suta de ani care efectiv SUNT minuni ale lumii. dar se pare ca OMUL nu intelege. un bibelou gigantic ca acela cu isus este o minune a lumii, dar o racheta cosmica nu. Sagrada Familia lui Gaudi. Tunelul Canalului. 10 poduri. cel putin 20 zgarie-nori. la o adica, DE CE numai 7 minuni? daca tot schimbam, sa facem lista deschisa! si daca tot apare Isus ca sa contrabalanseze realizarile altor religii si credinte, de ce cu o statuie doar MARE, care nu-si merita rangul de „minune a lumii” si de ce nu cupola Sf Petru sau domul de la florenta, adevarate capodopere ale crestinismului? din punctul meu de vedere nu avea cum sa lipseasca Turnul Eiffel, pe care-l consider un SIMBOL extraordinar nu al Parisului, ci al impunerii unei noi epoci in Istoria Universala, al vizionarismului noilor posibilitatilor tehnice de atunci. la fel, piramidele din Egipt (care nu AU VOIE sa lipseasca din aceste „TOP 7”) pana si astazi reprezinta un mister referitor la modul in care au fost ridicate!

    P.S. din punctul meu de vedere una din minunile lumii este si „pisoarul” lui Duchamp, care a impus o total noua viziune asupra artei si obiectului de arta, pentru prima data in istorie! duchamp este einstein-ul artei! dar bineinteles, nu „da” deloc frumos un pisoar langa statuia lui isus, statuia libertatii si gradinile atarnate…

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 04:07

  2. „varza” sa fie

    Comentariu de Anonim — August 9, 2007 @ 06:26


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: