[idiot]

iunie 25, 2007

de toate

Filed under: delir — Pœtrip @ 02:46

pentru toti:

pentru acei nostalgici care, chiar si foarte rar, mai simt tentatia launtrica de a inchide ochii si de a rememora parfumul unei cutii cu “pelikanol”

si pentru acei care se simt indreptatiti sa puna ACUM! mana pe baros pentru a bate un cui in capul profesorului de Educatie Politica si P.T.A.P. (*pregatirea tineretului pentru apararea patriei)

399 km pe E85: intre Iasi si Bucuresti se gasesc insirate ca margelele pe ata Roman, Bacau, Adjud, Focsani, Buzau, Ramnicu Sarat si Urziceni. Dar nu despre ele vreau sa vorbesc, ci despre alte asezari omenesti, mai mici ce-i drept, dar cu mare potential cultural. Primul capitol: etimologia numelor

 1. Mărăşeşti. Toată lumea ştie de unde vine: („închide uăi jiamu’ cî mă răşeşti!”)
 2. Pufeşti. Clar: eu (mă) puf, tu (te) pufeşti, el (se) pufeşte, noi (ne) pfutim, voi (vă) pfutiţi, ei (se) pfut. Notă explicativă: “puf”-ul este un fel de băşină mai discretă si lipsită de orice aromă.
 3. Urecheşti. Provine din expresia “cine n’aude o urecheşte” dar unii lingvişti afirmă cum că de fapt ar denumi o veche practică sexuală pe tărâmurile noastre, prin care bravii geto-daci işi procurau (cu destula duritate trebuie să menţionez) placere orală de la consoartele lor, care ca urmare a acestei perversiuni non-fertile nu au avut altă sanşă pentru transmiterea unor valoroase cuvinte din vocabular ca “branză, viezure, vizuină” decât imperecherea cu legionarii romani, contopire în urma căreia s-a născut geneza poporului român.
 4. Bizigheşti. Poate cel mai valoros din această serie, considerat unanim drept giuvaierul sincretic al limbii române. Aparent “A se bizighi” este sinonim cu “a se indeletnici”, “a-si găsi ocupaţie cu…” dar Atenţie! este verb reflexiv, tocmai în acest mic detaliu zăcând genialitatea gigantică de expresie. “ce faci măi badea Gheorghe? Iaca, ce sa fac. măăă bizighesc” – si iată cum o mică tuşă ironică face ca această sintagmă să exprime perfect pofta de muncă si placerea lucrului-bine-facut specifice pentru poporul nostru, al cărui exponent, badea gheorghe, până şi în cele mai febrile momente de travaliu işi gaseşte puterea pentru a face haz de necaz, bizighindu-se. adică plictisindu-se muncind.

busy: pronunciation: bĭz’i, /bizi/, /"bIzi/ = 1. doing a great deal; having a lot of things to do in the space of time given; 2. having a lot going on; complicated or intricate (Etymology: Old English bisiġ, ro. „a bizighi”)

Si pentru ca vai-de-capu’-vostru, habar nu aveti muzica, va voi recomanda cateva nume “necunoscute”, care desi in SUA sunt legendare, la noi nu prea se stie nimic despre ele. Mai puneti si voi mana si ascultati, exista muzica buna si in America, nu numai manelele lor, 50cent si alti rapperi de 2 lei sau gagicile siliconate pe banda rulanta!

Orice din nebunia anilor ’50 (Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Ritchie Valens, Little Richard, Link Wray, Bo Diddley, Larry Williams, Chuck Berry, The Everly Brothers) dar in special Eddie Cochran. Cu “Summertime Blues” dupa parerea mea, cu el a inceput PUNK-ul. Cum, nu stiati ca Sex Pistols a fost “o facatura”? va spun eu: reteta dupa care au fost asamblati O-zone este mult mai veche.

Velvet Underground & Nico – “Venus in Furs” (cum nu ati auzit? Voi chiar sunteti de la tara?)

Vanilla Fudge “the Beat Goes On” and on, and on, and on, and on!

Grateful Dead. Macar albumul “Blues for Allah” ca sa va convingeti ca nu numai Pink Floyd puteau fi in acelasi timp si geniali si comerciali.

The Band. Ascultati “This Wheel’s on Fire” dupa care garantez ca ma veti trage de maneca sa va mai ajut. Se poate incepe direct si cu “The Last Waltz”: soundtrack-ul sau chiar filmul (Scorsese)

Grand Funk: la gramada, macar primele 3-4 albume, ca sa mai puteti deschide gura ca stiti ce-i aia muzica.

Cactus. Doar daca ai Hummer si te crezi un milionar excentric.

(si ca si cum nu era clar) Zappa.

today’s song is:
…dupa cel putin 15 ani ma intreb inca: “cum poate femeia aia sa danseze asa???”
Reclame

4 comentarii »

 1. corect era ‘eu (ma) pufesc’, dar fie, te iert.. cat despre femeie, cum adica??? cum poate sa danseze asa?! she’s got the groove maaaaan.. groove is in the heart:P si daca ‘the groove’ te poate tine treaz atata drum, de ce nu te-ar putea face sa te misti asa?

  Comentariu de Betty Boop — iunie 25, 2007 @ 03:38

 2. propun satul Potarnichesti pe lista nominalizatilor. Traiasca bravii vanatori de prepelite, potarnichi si pichere de pe ruta Iasi-Bucuresti-Iasi!!!

  Comentariu de Marta cu th — iunie 25, 2007 @ 06:38

 3. haaaaahahhaaa! nu am mai vazut de milenii pe dee-lite! ce imi placea!

  Comentariu de Anonim — iunie 25, 2007 @ 10:39

 4. Cand vii dnspre Cluj spre Bucuresti, dincolo de Ramnicu Valcea ai de trecut Dealu Negru. In varful caruia vei intalni frumoasa localitate MILCOIU. N-ati vrea sa va fac si-un studiu etimologic… ;o)

  Comentariu de Anonim — iunie 25, 2007 @ 13:19


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: